EN HU
< >

Megújuló energiaforrás beruházás

A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft, 1134, Budapest Váci út 45. (www.nkek.hu), közreműködésével "Helyi hő-és energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásból" KEOP-4.2.0/B/09 kódszámú pályázatunk beruházását, mely a "Felületkezelő technológia napkollektoros fűtés rásegítése" címet viseli, vállalkozásunk 2013. Október 09-ével befejezte. A projekt teljes bekerülési költsége 85.231.650,- HUF, melyből a pályázat útján 42.615.825,- HUF összegben az Új Széchenyi Terv keretében vállalkozásunk támogatásban részesült.

Pályázatunk alapvető elgondolása az általunk felhasznált fosszilis energiahordozó, úgy, mint földgáz, felhasználásának jelentős csökkenése, és e csökkenés által a kibocsátott légszennyező anyagok csökkentése. Ennek érdekében Napkollektorok kerültek elhelyezésre felületkezelő épületünk tetőszerkezetére, és a napkollektorok által termelt hőenergiát a felületkezelő soron használt különböző vegyszerek melegítésére fogjuk felhasználni. Mivel Kerekegyháza és térségében a napsütéses órák száma igen magas, e megoldás alkalmazásával kívánunk hozzájárulni környezetünk megóvásához. Jelenleg a berendezés teljes tesztüzemben üzemel, a próbaüzemek folynak. A pályázat pénzek elszámolása megtörtént, és a projekt lezárásra került.

Meggyőződésünk hogy a megvalósítás melletti döntésünk jelentősen hozzájárul vállalkozásunk versenyképességének növekedéséhez, és a környezetünk megóvásához.

HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu