EN HU
< >

Hegesztő robot rendszerrel a hatékonyabb termelésért

Cégünk kerekegyházi telephelyén a közelmúltban állítottunk rendszerbe egy Panasonic hegesztő robot rendszert, amelynek köszönhetően tovább javult termelékenységünk. A rendszer beszerzése a GINOP-1.2.1-16-2017-00570 pályázat alapján került megvalósításra.

A PA-E-Frame-S rendszer egy robotizált hegesztőcella, automatizált MAG sorozathegesztési feladatokra, amelynek részegységei 1db Panasonic TM-20000WGH3 (TAWERS) típusú hegesztő robot, 2 db Panasonic PD1000 pozícionáló berendezés, valamint egy lineáris utazópálya és az ahhoz tartozó szervomotor.

 

Munkafolyamat

A kezelő behelyezi a hegeszteni kívánt munkadarabot a termék számára kialakított készülékbe a hegesztő cella A, vagy B oldalán. A művelet végeztével a betöltést egy nyomógomb segítségével nyugtázza, kilép a robot munkaterületéről, majd kívülről aktiválja a fényfüggönyt. A „start” gomb megnyomásával, amely egy indító bokszon helyezkedik el a szomszédos oldalfalon, a robot megkezdi a munkadarab hegesztését az előre betanított programok alapján.

A folyamat végeztével a robot visszatér a biztonságos kiinduló pozícióba és várja a „start” jelet, a következő hegesztési ciklus elindításához. Párhuzamos munkavégzés esetén, amíg a robot az egyik oldalon hegeszt, addig a kezelő a másik eltávolítja a készre heggesztett alkatrész, majd behelyezi az újabb munkadarabot, ezután a betöltést egy nyomógomb segítségével nyugtázza, majd kilép robot munkaterületről és aktiválja a fényfüggönyt. Következő lépésként a „start” gomb megnyomásával aktiválja a hegesztést ezen az oldalon is. Amint a robot visszatér a kiinduló pozícióba az előző oldalon történő munka végeztével, automatikusan megkezdi a munkát a másik oldalon. A folyamat ismételten végrehajtható.

HKB CERT

Készítette: newtime kft.

Elérhetőségeink Telefon: 76/546-013
GORTER FÉMIPARI ZRT. Fax: 76/546-010
Kerekegyháza, Dózsa György út 1.     Email: info@gorterzrt.hu